Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Παραδικαστικό Αλεξανδρούπολης: Όλα τα μωρά στην πίστα του δημάρχου

            Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα στην Αλεξανδρούπολη και στην Κέρκυρα, αλλά κυρίως αυτό της Αλεξανδρούπολης φαίνεται ότι έχει την περισσότερη διαφθορά και παρανομία. Έχει όμως και ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα αφού η εξέταση των στοιχείων και γεγονότων διαρκώς φωτίζουν ένα πρόσωπο, το οποίο το 2018 ήταν Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης ενώ σήμερα είναι ο Δήμαρχος της πόλης.

            Σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας (https://skoilelikikou.blogspot.com/2020/08/blog-post_6.html,  https://skoilelikikou.blogspot.com/2020/06/1-0.html) γράψαμε για την απώλεια 150 φακέλων δικογραφιών από την εισαγγελία Αλεξανδρούπολης που αναφέρονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνησης λαθρομεταναστών, μέχρι και υποθέσεις που εμπλέκονται ακόμη και αστυνομικοί. Το γεγονός αποσιωπήθηκε και ως μοναδικοί υπεύθυνοι βρέθηκαν δύο δικαστικές υπάλληλοι. Ούτε δικηγόροι, ούτε εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις, μόνο δύο υπάλληλοι. Μία από αυτές, ενώ ήταν ήδη υπό ποινική δίωξη, ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου, ο οποίος τότε ήταν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

            Όπως είναι φυσικό δημιουργήθηκαν υπόνοιες για πιθανή εμπλοκή του τότε προέδρου και νυν δημάρχου, με δεδομένη την κάλυψη στο πρόσωπό της. Τόσο ο σημερινός δήμαρχος όσο και το δικηγορικό γραφείο του αποκαλύπτεται ότι είχε και έχει σύνδεση διαφόρων μορφών με τις δύο κατηγορούμενες, οι οποίες έχουν καταδικαστεί αλλά ακούγεται ότι εκκρεμεί προσφυγή τους στον Άρειο Πάγο.

            Η συμμετοχή της μιας κατηγορούμενης στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου είναι το πρώτο γεγονός που χτύπησε καμπανάκι. Η "επιστράτευση" της συνεργάτιδας του Δημάρχου, που συστεγάζεται στο δικηγορικό του γραφείο (και ακούγεται ότι είχε υποθέσεις μέσα στις 150), ως συνήγορος υπεράσπισης τουλάχιστον της άλλης κατηγορούμενης (αν όχι και των δύο), είναι άλλο ένα γεγονός που χτυπάει καμπανάκι. Το αποκορύφωμα (που χτυπούν καμπάνες) είναι η επανεμφάνιση της πρώην υποψήφιας του νυν Δήμαρχου και μάλιστα στο γραφείο του Δημάρχου !!!   Στην Αλεξανδρούπολη ακούστηκε επανειλημμένα ότι "εθεάθη στο γραφείο του", χωρίς όμως να προσδιορίζεται αν ήταν το δικηγορικό του γραφείο ή το δημαρχιακό αν και το πιθανότερο είναι να συνεργάζεται με το δικηγορικό του γραφείο.

            Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο, ο οποίος διετέλεσε επίσης και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, έδωσε και στοιχεία για την υπόθεση χωρίς όμως τότε να γνωρίζει τις μετέπειτα εξελίξεις. Δημιουργείται ένα σοβαρό ερωτηματικό γιατί η τοπική κοινωνία εξακολουθεί την καταστολή της ενημέρωσης των πολιτών για αυτό το θέμα, την στιγμή που τόσο δικηγορικοί όσο και αυτοδιοικητικοί παράγοντες γνωρίζουν το θέμα και ότι όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά ίσως έχει χειροτερεύσει, εμπλέκοντας, εκτός των άλλων, δικηγόρους, αστυνομικούς, ίσως και δικαστικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

Παραδικαστικό Αλεξανδρούπολης: Όλα τα μωρά στην πίστα του δημάρχου

            Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα στην Αλεξανδρούπολη και στην Κέρκυρα, αλλά κυρίως αυτό της Αλεξαν...