Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Παραδικαστικά Αλεξανδρούπολης και Κέρκυρας - Δύο κόσμοι, μία διαφθορά

Παραδικαστικά Αλεξανδρούπολης και Κέρκυρας - Δύο κόσμοι, μία διαφθορά

Θα συνεχίσουμε - για πολύ όπως φαίνεται - με το παραδικαστικό, παραδικηγορικό, παρααστυνομικό κλπ κλπ σκάνδαλο που έσκασε πρώτα στην Αλεξανδρούπολη (αρχές με μέσα του 2018) και μετά στην Κέρκυρα (τώρα πριν το καλοκαίρι), αλλά με διαφορετικό ... ακουστικό υπόβαθρο.  Στην Κέρκυρα έγινε ο κακός χαμός μέχρι και δίωξη ακούστηκε για την εισαγγελέα στην οποία χρεώνεται η απώλεια 502 φακέλων δικογραφιών. Στην Αλεξανδρούπολη όμως μπήκε δικηγορικός και αστυνομικός σιγαστήρας. Τσιμουδιά ρε μάγκες ... τίιιιιποτααα. Βρήκαν δύο ... δικαστικές υπαλλήλους ως μοναδικές ενόχους και όταν εμείς αναδείξαμε το θέμα τότε βγήκαν και τοπικά δημοσιογραφικά μέσα και άρχισαν να γράφουν και να μεταδίδουν. Δείτε:

(1) Σκάνδαλο δικαστικής διαφθοράς επί Προεδρίας Ζαμπούκη στην Αλεξανδρούπολη με «άκρα του τάφου σιωπή»!(https://statusradio.gr/2020/06/skandalo-dikastikis-diafthoras-epi/

(2) Σιωπούν οι αρμόδιες αρχές στην Αλεξανδρούπολη σχετικά με σκάνδαλο δικαστικής και αστυνομικής διαφθοράς ;;; (https://evrosonline.gr/siopoyn-oi-armodies-arches-stin-alexan/)

Δεν ξέρουμε αν γράψανε και άλλοι. Εμείς αυτά βρήκαμε και όλο και περισσότερο φαίνεται ότι ο τότε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης (που συστεγάζεται με την Εισαγγελία) βρίσκεται στο μέσον του νέφους ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται.  Δεν είναι μόνο ότι δικηγόρος υπεράσπισης των κατηγορουμένων υπαλλήλων είναι μία δικηγόρος φέρεται ναι έχει στενή συνεργασία (επαγγελματικής φύσεως βέβαια) με τον τότε πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και σήμερα δημάρχου της Αλεξανδρούπολης, είναι και το γεγονός ότι μία από τις κατηγορούμενες ήταν υποψήφια στο συνδυασμό του δημάρχου στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ ήταν γνωστή η ποινική εμπλοκή της στην υπόθεση. Στενή συνεργάτιδα του τότε Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου φαίνεται να ήταν και η κόρη ανώτατης δικαστικού εκείνης της εποχής, η οποία με τη σχέση της με τον τότε Πρόεδρο και νυν Δήμαρχο είχε πληροφορηθεί για την κλοπή-υπεξαίρεση 160 φακέλων δικογραφιών, όπως και ο σύζυγός της (Φυσικός) που διατηρούσε φροντιστήριο. Εδώ δεν είναι ξεκάθαρες οι λεπτομέρειες, αλλά για κάποιο λόγο ενώ η κόρη της ανώτατης δικαστικού παρέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αθήνα (για λόγους ασφαλείας και προστασίας από το παραδικαστικό κύκλωμα μήπως;) φαίνεται ότι ο σύζυγός της με κάποιο τρόπο αποκάλυψε στις δικαστικές αρχές τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενώ στις 18 Ιουνίου 2018 ο ίδιος φέρεται να αυτοκτόνησε.

Χωρίς επίσης να είναι ξεκάθαρες λεπτομέρειες και εδώ, φαίνεται ότι έγινε προσπάθεια να φορτωθεί η ευθύνη στην προϊσταμένη της εισαγγελίας (όπως δηλαδή έχει γίνει στην Κέρκυρα στην αντίστοιχη περίπτωση), η οποία όμως φαίνεται ότι κινήθηκε γρήγορα και ερεύνησε την υπόθεση με αποτέλεσμα να βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία στα σπίτια των δύο υπαλλήλων.

Θα επανέλθουμε. Για την υπόθεση της Κέρκυρας διαβάστε:

https://dikografies.blogspot.com/2020/07/502.html

https://dikografies.blogspot.com/2020/07/blog-post_6.html

https://dikografies.blogspot.com/2020/07/blog-post_92.html

https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/07/500.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

Παραδικαστικό Αλεξανδρούπολης: Όλα τα μωρά στην πίστα του δημάρχου

            Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα στην Αλεξανδρούπολη και στην Κέρκυρα, αλλά κυρίως αυτό της Αλεξαν...